Stress

Sapa penah baby dia mcm saya .. baby baru masuk sebulan.. baby kuat minum susu .. yg tu saya faham .. sebab normal la kalau baby kuat minum susu tapi yg ni dia nak nyot2 puting botol tu tapi kena ada susu dlm botol . Baru dia boleh tidur . Kalau mcm terlepas botol or susu dh kosong dia akan trjaga menangis then kalau sumbat balik diam terus . Try bgi puting kosong tapi dia taknak ? saya stress sebab dia akan menangis and takan tidur kalau puting botol takda kat kat dlm mulut dia..hmm

2 Balas

Anak sy mcm tu..tp dia nk nyot2 puting tetek ,,botol susu br dok belajar isap. sy beli puting kosong nama NUK . beli yg warna kuning tu lembutttt mcm tetek hihi. dia isap. mudah sy letak taska dh tk risau lg dh.. umur dia 2bln 2mggu hr ni

Baby selesa ngn puting botol tu sis sebb dia rasa mcm nenen mk dia😊kalau boleh cuba cari puting tiruan yang mcm tu mgkin dia nak