Ibu teremosi

Anak cranky, ibu emosi Beberapa harini baby cranky sgt, nak memerap, nangis sampai meleleh air mata. Ibu dh bagi susu, dah dodoi, tido pon sekejap sekejap. Ibu kesian. Ibu tak tahan tgk baby mcm tu. Tiap kali di tertido sbb letih nangis, ibu plak meleleh air mata. 🥺

3 Balas

hai awak, awak tak keseorangan sebab anak saya nak masuk 3 bulan pun mcm tu. masa lahir mudah sgt nak jaga tidur pun mudah je letak kat atas rocker dodoi kejap dh tidur. cuma skrg anak sy taknak tidur kt bawah, dia cuma nak tidur dlm dakapan saya atau abah dia je haha orang melayu panggil alih bulan. biasa anak meragam serba tak kena. Tapi kita kena jadi mak yang kuat, jangan cepat melatah. normal fasa growth spurt

2y ago

terima kasih awak 🥰🥰. betul. nak kena peluk je kalau tidi. in shaa Allah saya cuba jadi ibu yg kuat. 💪

try tukar emosi dia dgn lagu,zikir bunyi muzik apa2.. bb makin membesar ni dia org kena bljr sometg around them.. pastikan tmpt tidur bb bersih dn selesa..boleh try tukar tmpt tidur juga.. sblum mandikan baby, try urut2 dn sapu dgn minyak kelapa seluruh badan kecuali kepala takut selsema nti, then mandikan bb dgn air panas suam sikit. ibu boleh bc surah fatihah sambil mandikan bb... insyallah..

2y ago

terima kasih awak ❤️

ibu kena kuat 💪 maybe baby tgh fasa growth spurt kot..sbb anak sy pun jd cranky, clingy terlebih bila nak alih bulan baru ni..ibu kena sabar bnyk2..kalau penat bawak baby keluar ambil angin segar..smoga urusan ibu dipermudahkan

2y ago

terima kasih awak ❤️