tak nak susu

asalamualaikum & hi mommies. my 11 month old daughter dah dua hari taknak minum susu. sehari sekali dua saja dia minum. lepas tu dia sgt cranky skrg ne. dia susah nak tidur asyik nangis & gosok hidung. ada sesiapa pernah alami perkara yg sma??😭 i tak tau why dia mcm ne 😭

4 Balas

wsalam. kalau anak taknak susu, lebihkan beri makan. bagi sikit2 tp kerap. air masak pun ok. zat ada pd makanan. cranky banyak sebab. .gosok hidung mungkin tanda awal selsema @ hidung tersumbat.. boleh jadi juga gatal gusi nak tumbuh gigi. baby tak selesa.

Hi. Sis. Ank sy pn mcm tu masa dia 3bulan+. Ttbe xnk susu. Nangis2 tp bg susu dia reject. Rupa2 nye ada tahi hidung yg agk besar. Jd bila dia susu dia xleh bernafas. Cuba sis tgk hidung dia ada bnde blocking.

walaikumsalam..hai sis. Saya x pernah alami.. mgkin ada mommy lain yg pernah alami boleh tlg sis ..

Cube cek hidung dia ade ape2 tersumbat x..bwk g hosp terus biar doc cek baru kite puas hati.