share.

hi mummy buah apa yg elok makan time pregnant nie ye. skrg saya suka makan buah. tapi main makan je takut ada buah yg tak boleh mkn. mohon share.

17 Balas

Jambu n pisang

Buah jmbu batu

Bole ja tu

jambu batu

Semua buah boleh makan. Cuma kena berpada,coz ada buah gula tinggi. ☺

Buah naga bagus, tp jgn pulak tekejut yer, masa kencing tgk ait kencing warna sedikit merah, pink2 gitu. Jgn mcm kes saya sabtu lepas, pergi hospital sebab air kencing warna merah cair. Org terus suruh pg labour. Sana cek, korek2, ambil kencing. Kencing warna merah cair, tp result semua ok. Cek bawah pun ok. Last2 teringat, mungkin sebab mkn buah naga. 😅

Rasanya semua buah pun boleh makan sis. Depend pada badan masing2. Ada yg boleh terima. Ada yg tak. Dan kena sentiasa makan dalam kuantiti yg sederhana. Kalau sy sepanjang preggy ni biasa makan pisang, tembikai, epal hijau, oren, anggur, jambu batu, kismis dan kurma. ☺