Pregnancy

Hi mummiess. Nk tanya, kalau anak pertama mmg perut lmbt besar ke? Sy pregnant 16 weeks but perut masih nmpk kecik.

29 Balas

ikut jenis perut masing² sis , macam saya dulu masa 5 bulan orang tak perasan pun .. orang cakap ingat saya gemuk sebab saya jenis berisi kan .. sekarang , ni dah 9 bulan perut besar haha ramai cakap besarnya perut .. sape suruh hari tu kecik dorang cakap tak nampak sekarang besar dorang pelik pulak 🤣🤣 jadi abaikan je yang penting baby sihat 😊💪

Ikut pada badan org yg pregnant tu..selagi tumbesaran baby semua normal takda apa nk risau.. perut besar ke kecik alhamdulillah Allah bg peluang merasa ada nyawa dlm rahim kita..

As long as puan sihat, hb ok,xde masalah,xmiss check up,ok la tu...kdg2 ats fizikal preggy mom juga..tubuh kecik molek org xperasan pun mengandung...

sy 6bulan bru nmpak tu pn sbb badan saya mmg kecikk mcm budak2 . 😅 jdi perut nipis nmpak lah awall .. kalau bawah 5bulan rasanya mmg xkan nmpak

Ikut badan juga..ada org perut besar tp bby lahir kecik n ada gk sebaliknya perut kecik tp bby besar..x kisah lah asalkan kita n bby sihat2 je..

Normal dokter akan ckp cmtu lg2 kalau mngndung anak pertama...perot sy pon xnampak dh 7 bulan baru bulat & org perasan....tri 1 & 2 mmg xnmpk

1st pregnancy memang tak nampak sangat. Nanti masuk bulan ke 8 baru besar. Mcm saya nak masuk 35 weeks besar da, tak larat nak jalan 😅

sye anak first da msok 11 minggu lbih tpi perut da nmpk . org ckp perut tebal 😅😅 baby bump campur lemak 🤣

4y ago

Betul. Sbb 11w baby anggaran besar buah laici je🥰

normal kot..😁😁..sy 5 bulan pun kdg2 x brpa nmpak..mlainkan lpas mkn..bru nmpk buncit sikit..

saya 26w msih xnmpk smpai nurse tgur xnmok baby bump...agaknya baby first mmg kcil baby bump