INGIN TAHU TANDA² AWAL MENGANDUNG

mummies² semua, tanda² di awal prengnt mummies semua cmne?

14 Balas

Sblom due tarikh period yg rse simptom sy sllu kerap kencing, mngntuk cpt letih walau xbuat apa, cramp kat ari2, xbleh bau2, breast sakit, kerap demam Lps trikh period dlm 4week dh simptom sy dpt spotting sikit je mcm bebenang drh time lpz kncing gitu, pinggang skit sngt2, mual loya, pening, pedih ulu hati, craving mkn2. 7week- dh start kurang selera mkn, loya muntah2, lg kerap sakit kepala, kluar spotting jugk tp skli kluar tu je time lpz kncing just wrne coco, kdng skit pinggang, perot rse tk selesa. Doakan kndungan sy kuat dan mmbesar dgn sihat ye mommy 😊

4y ago

Aamiinn ya mujib. Hehe insyaAllah ade tu nnti fikir positif je. Moge ade rezeki sis pulak bulan nie😘

Kalau sy selalu rasa panas wlaupon malam dh bukk aircond pon panas xnk pkai slimut then kuat makan smpai order 2 bungkus ayam gepuk😂ketiga payudara tu mcm sakit nyilu2 trdetik jugk mcm pelik je aku ni tp xsure sbb xdelay period lg tp sbb trtanya2 sy terus check 1 minggu awal sblm period & naik double line tp samar sejak tu hari2 check n line makin pekat sampai la due period skrg dah 3 bulan nk ke 4 bulan😊

4y ago

Aminn tengkiu awk..moga awk jugk dipermudahkan untk dpt zuriat secepat yg mungkin😊

Alhamdulillahh sy dapat tanda seawal 3week.. sy kerap demam selesma,sakit2 badan, sakit kepala,kentut,sedawa,bdan jd mlas,rasa mengantuk je,seawal 3week 4day sy test upt dah dpat double line samar...alhamdulillahh lepas date period upt dh makin terang.. skrng baru 5week2day harap yg kali ni bertahan smpai bersalin..sbelum ni sy pernah misscarige 2x..semoga ada rezeki sis bulan ni🤩

4y ago

sy diakan kesihatan sis dn baby sihat dn mendapat zuriat y comel, soleh/solehah... insyAllah sis, doakn sy juga..

First time lekat sy loya, kerap kencing, sakit kepala, cpt letih, sakit payudara and sakit ari2 Tp x de rezeki luar rahim. Now lekat kali kedua sesak nafas, sembelit, sakit ari2, cpt letih and sakit payudara.

4y ago

Amin3. Sy doakan yg terbaik. Usaha dan doa.

Missed period, muntah, pening, ngantuk yg amat, perut rasa tak selesa, panas tak dpt nk tido mlm, mood swing, kerap kencing & ada perubahan warna i kencing dll. Depends on individu jugak sis

4y ago

Ok wc dear..itu antara pengalaman alahan awal2 pregnancy saya

Sebelum sampai due period sy kencing kerap. Kencimg sikit2. Then batuk teruk, asyik mengantuk je. Mlm kol 9 dah tdo haha n breast sakit. Lps delay period sehari check upt positive🤗

4y ago

wahh.. tahniah sis . tq sudi share pgalaman sis..😀

Spotting sebelum due period. Takde selera nak makan. Kerap sakit pinggang dan cramp kt perut yang rasa lain dari period cramp. Lesu

4y ago

tq sis sudi share pgalaman😁

Kalau pengalaman sya, trasa demam,cepat penat, period dah lewat dri sebulan.

4y ago

lame period sis ye, btw tahniah sis

Mcm sy sakit payudara, cpt letih, mual, sakit ari2, sembelit, sesak nafas

4y ago

Ye. Sblm cek semua nie dah ada. Tp ada je yg x rasa sume nie tup hamil

Lmbat period 1 bln.. Slalu pening, slalu ngntuk, n mual2

4y ago

Ye btul sis..