Tekstur bubur utk bayi 11 bulan

Hi mummies. Tekstur bubur macam ni OK tak untuk bayi 11 bulan? Da ada 4 gigi. You guys start bagi bayi bubur macam ni start daripada umur berapa ye? (nasi, labu putih, bilis)

Tekstur bubur utk bayi 11 bulan
9 Balas

Ikut anak jgk.. Mcm anak sy taknak dh yg mcmni.. Masa 7bulan mcm tu tukar tekstur mcmtu... Setiap kali gigi nak tumbah mesti tekstur bertukar.. Tgh gatal gigi.. Plus nak mkn sndiri.. Tak ingat nama fb.. Semua follow kt situ buat rujukan..

11 bulan rasanya dh tak makan bubur dh, bagi texture nasi mcm org dewasa. Lagipun dh ada gigi, boleh bagi mcm2 tp berpada2. Boleh follow fb happy baby food, sana banyak resepi & panduan untuk baby ikut umur.

anak sy, 8 bulan dah bg tekstur bubur kasar macam ni. 9 bulan dah bg nasi goreng (tekstur nasi lembik skit dr nsi org dewasa) sebab dia x nak bubur dah (dan sebab gatal gusi masa tu)

boleh je. tapi 11 bulan try bagi nasi slow2. banyakkan membaca. 6 7 8 puree, 9 10 11 bubur kasar, 11 12 ++ boleh try bagi nasi slow2

ok da tu mommy pastikan baby boleh menelan 😊 nak cuba baby food IZZLY boleh wasap sy www.wasap.my/60129876070/izzlyfood

ank sy 11 bulan xnak makan bubur dah. dia nk nasi biasa. tp sy lembik kn sikit dgn sup sayur atau ayam.

Boleh da ni. Kalau anak makan OK la tu

kl dh ad gigi bg je nasi lembut..

baby sya 9m dah makan nasi lembut