BUBUR BAYI

Ibu2 yg berpengalaman, saya ni nak jimatkan masa untuk memasak for my bayi. So, saya masak bubur putih saja tanpa tambah sayur. Saya nak tanya ibu2 kalau saya masak sekadar bubur putih nak simpan dalam chiller, boleh berapa hari ye? Supaya bayi selamat dimakan. Ini pun first time saya masak utk bayi so takut2 la.

4 Balas

3/4 hari mcm tu yang pernah saya buat. Saya simpan nasi kosong asing dgn bahan lain. Depends on cara penyimpanan juga. #TAPactiveusers #TAPSupermoms

Baby dh lebih dr 6 bulan ke sis..akk x biasa lg buat gtu..tengok adik akk dia msk pastu dia bekukan..utk 2 ke 3 kali mkn jer..

sy frozen kn puree asing2. nt nk mkn,defrost dan campurkan.

Dalam chiller blh 3hari sahaja Dalam frozen blh sebulan