HB Low 10.9

Hi mummies, Kemarin sy checkup utk 18week. First time HB low. 29/6 ni kena datang checkup semula. Apa ye cara nak naikkan HB dgn cepat 😢

16 Balas

Sye masa awal mengandung hb low 6.5.. Kne tahan wad sehari, dimasukkan satu beg darah dan ubat cosmofer.. Lepas tu hb naik sikit 7.5.. Kluar wad Dr. Suruh consume ubat iberet sbb tinggi zat besi, alhamdulillah hb makin cntik skrg, disamping tu sye amalkan buah jambu batu sebijik sehari, orange sunquick utk cepatkn penyerapan vitamin.. Skrg hb sye 13.7