Perlu bawa susu formula ke hospital?

Hi mummies, ke hospital perlu bawa susu formula tak? Sebab pengalaman anak first dulu hari ke 3 baru susu keluar. Bermalam dekat wad anak asik menangis lapar je:( tak sanggup nk repeat lagi utk 2nd baby ni. Tapi takut nurse tak bagi pulak kalau kita buatkan susu fm

4 Balas

tak boleh bawa susu formula dik....kalau sis rasa tak akan keluar susu badan, sekarang jugak minum susu bawang putih👍 memang dapat susu badan banyak untuk si comel nanti...jgn risau...Sb susu kitalah paling penting untuk baby and badan kita jugak akan sihat....

1y ago

Ambil bwg putih sepuluh biji rebuskan dalam air panas sehingga jadi lembut...then hancurkan bwg putih yg masak masuk dalam susu 200 liter yg tengah didih, didihkan sampai susu jadi 100 liter dik .. masukan satu cubit kunyit,tiga black pepper yg tumbuk,gula Melaka satu sudu 🥄 kecil.... seminggu tiga kali minum pun sudah ckp dik ... confirm dapat hasilan bagus....baby pun akan dapat susu ibu yg secukupnya...jgn risau🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

kena kerap bagi baby directfeeding. sambil baby directfeeding awak buat breast compression utk melancarkan pengeluaran susu badan awk.

bawa je tp jgn bg depan misi🤫 pernah tgok baby nngis² sbb susu ibu xde,kesian dh la ibu penat baru lepas bersalin..

1y ago

xboleh yer. jgn pandai2. kalau rasa nak kena marah dgn nurse boleh la bgi senyap2. kalau btol sgt xde susu nnti nurse sendiri suap kn susu dkt baby.

xboleh. segala susu formula, botol susu, pump susu semua xboleh. u kne bg susu bdn jugak even xde susu lgii.