Masuk hospital nak kena bawa spare susu formula baby ke?

Tengah siap2 beg utk ke hospital, kita kena bawa spare susu formula ke utk baby in case susu badan lambat keluar? #ingintahu #firstmom

5 Balas

sis jgn risau pnglmn sy, start dri skrg ni sis dh blh start urut breast klau keluar cecair means sis mmg ad susu, nnt bila bersalin. kite tak nmpk pn susu putih tu keluar tp sis tetap je bg anak hisap. lpstu next day sis tgk dia berak tak if ank berak means bdn sis mmg dh produce susu cme kite as mom tak perasan. sy mse lahirkan ank mmg sy tak nmpk susu putih keluar die lbh kpd kolustrum je. tp nurse kata takpe, bg je sbb tu yg akn rangsang pengeluran susu kemudian hari

kalau bersalin gov, dorang mmg larang bawak susu tepung sbb hosp gov yg hosp yg menyokong sepenuhnya penyusuan susu badan. sbb masa saya check in hosp nk bersalin anak first, nurse tnya awal2 ada bawak susu tepung ke ? kalau ada dorang sruh kluarkan bg husb bawak balik.

Tak perlu. Nti lps bsalin mintak misi ajar cara bg ransangan utk susu bdn keluar. Dan kalau betul susu bdn xada, bgtau misi, nnt dia beri susu hsptl.

Alhamdulillah sy dah selamat bersalin , memang x guna fm terus bf je 🥰

ada hospital yang sediakn susu formula.. jangan risau..