Bayi saya berusia 7hari

saya nak tanya boleh ke baby berusia 7hari minum susu formula? saya memang kalau boleh nak full bf.. tapi susu sy tak banyak.. memang sikit je keluar.. dekat hospital hari tu nurse terpaksa amik baby saya bagi susu formula.. boleh ke sy bagi dia susu formula? kalau boleh susu apa yang bagus?

3 Balas

Baby berak dan kencing tak masa full BF? Usia 7 hari perut baby besar ceri je dear. Sbb tu susu badan tu tak rasa banyak lagi. Susukan baby sejam sekali dan monitor kencing dia. Klau warna jernih maknanya dia terima susu badna yg cukup. Jgn tengok hasil pam sikit dan assume susu terhasil sikit ya

Sy bg anak sy minum enfalac. Dr usia dia 4 hari. Poo poo dia ok. Sy selang seli dgn susu badan yg sy perah masuk botol sbb anak tak pandai hisap tek. Tp susu pun tak banyak plus penat sgt nak pam masa dlm pantang. Tp umur dia sebulan sy terus stop FM. Sbb da pandai menetek.

4y ago

Takde. Ok je dgn bby sy

Boleh jgn bagi terus start sikit2 dulu