Bawa susu baby

Hi mommies. Saya bakal bersalin di hospt gov nanti, now dah 38w tengah menghitung hari je ni. First time mommy. Bila baca banyak pengalaman mommies yg bersalin hospt gov, lepas je delivery baby (normal) nurse terus bagi anak utk kita jaga kan? Saya risau once dah dapat baby, saya tak dapat susukan dia. Ada possibility kan utk susu tak keluar masa awal awal? Kalau dia lapar macam mana? 😭 nurse KK dah inform yg dekat hospt tak boleh bawa formula milk/bottle susu. Tapi kalau kita standby susu formula & bagi senyap senyap is it okay? Aduh nervous lah

1 Balas

tak semestinya. klu bby tak ada masalah baru misi hantar baby ke ibu selepas ibu settle masuk wad semula. normal kalau susu bdn tak ada lps bersalin. apa yg ibu kena buat is urut breast bg ada ransangan supaya susu bdn keluar. klu ada setitik dua means ada lah tu. klu mmg tak ada susu bdn, bgtau misi. jgn pandai2 bg fm dlm wad..silap2 ibu yg kena marah.