Berat kandungan

Momyz, sy nak tanya betul ke kandungan 7bulan baby mesti kena berat 1kg ? Bby sy berat skrg 700g dr bgthu kandungan masih kecik...and dr suruh stablekan berat baby.. So siapa ada tips nk bg bby besar and stable berat dgn usia kandungan ? Pls bagi cadangan..

19 Balas

Sy 28w brt bby 1.2kg. Tdi scan for 34w brt dah 2.4kg. Tpi sy ada gdm. Tpi pregnant ank kedua sblm ni pernah kena jmpa pakar sbb bby kcik, so sy bnykkan mnum ssu+nestum. Mkn mknn yg tggi karbohidrat and protien. Masa jmpa pakar tu brt dia dh normal, xkcik pn.

4y ago

Hehe kalo blh brt masa klua nk normal je sis. Xnk bambam sgt, sbb ank sblm ni 2.6kg je kluanya. Yg ni mybe sbb gdm jdi dia cpt mbesar. Kcik bsr xkisah jnji bby sihat alhamdulillah 😊