Baby kurang berat dlm kandungan

Hai mommy2 smua ada tak kat sni ada pengalam bby dlm kandungan kurang berat ?? Sya dah 32mnggu and doctor ckp berat baby sya 1.9lbih ja mcm tu so tak normal katnya and refer pakar huhu ada tak tips nak naik kan berat bby dlm kandungan kat sni.. Thank you kongsi😊

2 Balas

rsnya normal tu apa doc pakar pnh bgtw sy dlu..ms sy pregnant...sbb baru 32 minggu.tu pun dkt 2kg dh..kalau puan rs sush hti dan mmpu try g klnik swasta pakar wanita tuk dptkn 2nd opinion...mcm sy dlu ank lahir 34 minggu berat 2.1kg ..doc pakar kata kalau full term ckup bulan ank blh jd berat 3 kg lebih .tp sbb sy pp type 3 ms tu .jd brsalin awl..mg dpmudahkan segalanya amiin

1y ago

Allahuma aamiin Ya Mujib❤️

di hujung kehamilan nk nek kn brt bby dlm kandungan mmg ssh tapi sis jgn risau bnyk kn mnum susu, buah2 yg baik tok ibu pregnant, kurma jgn lupa mkn. kdg brt bby wktu scan ni lain bla dh keluar lain mcm sy doc kata bby brt baby sy dlm 2.7 cm tu skli kua 3.6..

1y ago

ye btol kdg2 doc ni die ckp mmg la tok kita tahu tp pd msa yg sma kita ni duk laa pki sbb risau ap2 kt bby sma cm sy jgk tp bla ank dh keluar alhamdulilah tlbh brt la plak.. hehehe