Tips naikkan berat baby

Hai, Saya pregnant 21 week 2 day berat bby 290g ja. Dr bgtahu baby kecik, siapa ada tips utk naikakn berat baby dlm kandungan?

4 Balas

Awak happy ke x sebenarnya dgn pregnancy ni? Selain pemakanan emosi pun kena jaga ya. Jangan stress. Sy tahu keadaan zaman skrg ni meruncing especially dari segi ekonomi tp percayalah setiap anak yg Allah beri akn dtg bersama rezeki yg tak kita jangka. Take care

9mo ago

Tq atas komen awak. saya yg post soalan tu. alhamdulilah saya happy dgn life saya dan takada masalah kewangan dan juga saya tak ada stress pon. saya just nk tahu tips naikan berat baby, saya dah mkn mcm2 daging, ikan, susu semua tp berat badan yg naik mendadak tp baby kecil je.. details scan pon dah buat, semua ok, dr just tukar due date je.. Tq pada yg bg tips, saya sgt hargai.

Selain mkanan ada scan uri & umbilical cord utk tgk fungsinya ok ke tak? Biasa ni msa detail scan, penting utk check nutrisi smpai ke baby ke tak

9mo ago

Details scan pon dah buat, semua ok, dr just tukar due date je..

makan aiskrim awak , ataupun telur rebus . sangat2 membantu .

9mo ago

yeke? sebab suka makan aiskrim banyak 🤣🤣 pantang betul pergi kedai ade je nak nak bukak peti makan aiskrim

cube awk mnum susu..mkn ikan..daging.. cheese