Scan usg blm nampak

hi momy , tadi saya ke dktr utk buat usg scan , tp dktr blum nampak apa2 dalam rahim, adakah normal? saya buat upt positive

9 Balas

Kalau tengok previous post sis upt masih samar. So maybe baru 3-4w. Memang takkan nampak apa sis. Kalau dapat upt samar gitu kena tunggu lagi 2w baru gi buat ultrasound. InshaAllah dah nampak kantung/baby.

Upt dah buat lepstu tgu sebulan baru scan Memg dah nampak. Awal2 lg tak nampak pun Tu normal.

Mungkin awal lagi tu.. saya masa dpt upt samar saya tunggu selang 3 minggu baru scan…

tunggu 8-9w dari last period baru repeat scan. kalau baru 4-5w mmg tak nampak apa

5mgg ke atas br nmpk jika scan

normal. mungkin terlalu kecil

Sy 10w baru nmpk

normal

brpa weeks??

1y ago

2-3 weeks tak nmpak lg paling awl 6 weeks tu bru dpt nmpak.. kalau 8 weeks tak nmpak kemungkinan luar rahim n buang tube..