Baby Gerak Sakit

Hi momy smua, sy da msuk 30wek, bby sy grk kuat sgt n sgt sakit.. Ni sec baby, y fst bby sy tk rsa bby grk sakit mcm skrg.. Is it normal, ada tk momy y rsa mcm sy..

11 Balas

Sy ank ke5..huhu skli di gerak buli nok benjolan kat perut,siku atau lutut,mmg mgadu kesakitan,lps tu klu da start boxing mmg x stop buli kira hpir 30kali..somi sy pun ketawa sbb npk sgt trutma time berehat tgk tv,sy kdg2 terjerit tu,kulit perut da mkin nipis, strechmark mkin pjg naik keatas n limpas pusat,bb tdk juga bsr sgt dlm 3.24 tp pjg..bb boy mmg aktif sgt

Sy prengnnt 33w 3d..... Mmg ank no2 ni aktif... Gerk nya kuat.... Nk pusing ke... Tendng ke kuat... Tgh mlm mula bgun lapr kdg mkn nsi lauk telur gan air sedp2 br bole tido tp esok mula la sakit prut nk berk.. Tu biasa.. Tp memulas tu mcm nk bernak..

Sama sis, now 31w.. Makin seronok dy kt dlm perut tendang ke bertinju xtau lah... Kdg smpai pedih rse kt perut ni.. Ayh nye pujuk2 usap bru dy rilek skit ..

Semoga sis dipermudahkan urusan ye. Aamiin 🤲🏻💕 Masa pregnant, kadang2 je saya rasa sakit bila baby gerak kuat. Selalunya saya tak rasa sakit

Huhu kan. Kadang terdiam mommy sebab senak & sakit sangat. 😆😅 Tapi tula nikmatnyaa orang mengandung. Nanti kita mesti rindu time2 ni. 😍

Sama la dgn sy sis.. 30week and baby 2nd..kdg risau jua klu bersalin awal... Byk kn rehat dan kurangkn bt keja2 berat..

sama sy jgak sis second baby..now 31w dy ske sgt mgeliat n main siku dy kat pusat tp seronok..❤

4y ago

Macam mana nak tau posisi pergerakan dia. Huhu

Normal.. Faktor bsr, faktor kedudukan pun mempengaruhi.. ☺️

Sama mcm sy.. kadang2 terasa jugak sakit.. #2ndbaby #32weeks

Baby lelaki kott kuat gerak. Aktif.