Pregnancy saya

Hi Moms. Sy 13week pregnant. Normal kah blm rasa apa2 gerakan? Sometimes ada rasa ngilu2 tp sekejap n then takde rasa apa2. N rasa kandungan pun tak besar sbb pegang perut teda prubahan. Sy risau bby sy tak mmbesar. 😢 Mc tkt sbb 1pregnancy keguguran jd perasaan tkt tu ada.

12 Balas

Sy 19w sis baru rasa harini .. Tu pun sempoi2 je n kejap.. Perut pun tk nmpk sngt mcm buncit slps mkn .. Tp cek kk nurse kata berat hb air ketuban Dll smua ok baby pun ok heartbeat pun denyutn bunyi pun ok.. Sbulan berat kena naik 500grm tp sy 1kg tiap sbln sbb jumpa nurse sbuln skli sbb sy tkde mslh .. Mngkn sbb usia sy muda kut sbb tu tkde resiko sngt sy 23y ank nak msuk 2 dj

selagi tiada pendarahan , atau lendir berdarah masih normal sis...jangan banyak fikir nnti stress ...masih trimester pertama kan...memang tak nampak besar perut... tunggu 20 Minggu ke atas nanti nampak dan rasa lah...

saya start rasa baby gerak masa baby 26 weeks before that confuse angin ke baby. hahahahah now dah 28 weeks pun baby still malu malu lagi nak tendang ke apa

biasa 20w keatas baru akan rasa baby gerak baby tendang2..jgn stress2,awal lg tu..risau p scan tgk pkembangan tumbesaran baby,ok ke x...

Ngilu atau cramp bwh perut sbb rahim mengembang sbb dh ada baby dlm tu. Perut sy pun x mmbesar mana sbb jenis bdn kecik. Sy 15w.

20w br rasa gerakan bg anak pertama selalunya..kalo riso pergi la scan utk tgok perkembangan

yer normal. 13 week kecik lagi. perut masih normal mcm biasa dan gerakan pun masih belum terasa

Normal. Selalu 18 week ke atas baru rasa. Atau pun 20 week ke atas

Normal, sy kdg˟² Mcm tu juga, Yg penting jgn stress.

13 weeks is too early. Don't worry dear, ia normal.