rasa macam tak mengandung

hi ibu² ..normal ke kandungan 18mggu perut tak besar sikit pun ,takde rasa gerakan atau apa2 pun ..sbab kndungan prtama saya dulu diusia ni perut dah timbul tp ni macam takde apa2

3 Balas

Sebelum ni ada rasa baby gerak tak? Tapi slow jelah rasa gerakan baby tu. Sbb sy dah start rasa baby gerak sejak 16weeks, sy skrg kandungan yg ketiga. Time awk baring tu cuba awk rasa dkt perut awk tu, mesti ada rasa keras sikit mcm apa yg sy rasa, kan klu masa pergi checkup nurse akan tekan2 perut kite utk rasa kedudukan baby kat mana. Klu awk rasa risau, boleh try pegi scan 🥰

5mo ago

sya dah slamat brsalin n bby memg kcik je ..msuk Lb 41mggu dktor kata yeke ni over due mcam 4bln je perut ..

Kalau last checkup, doktor cakap baby ok dan membesar dgn baik then tidak perlu risau kalau perut besar atau tidak. Dan selalunya gerakan bayi lmbt utk kandungan pertama tapi memandang awak skrg kandungan kedua, maaf sy pun tak pasti. Kalau awak risau, boleh berjumpa dgn doktor.

Kite genggg... Kali ni lain btol n rse lambat je pgerakan janin. Tp alhamdullilah 21w dah rse.. Mybe kali ni baby kcik skit kut sy

5mo ago

betul ,bby saya kcik je yg ni ..dktor tak caye msuk Lb 41mggu tp perut mcm 4bln je ktnya