Pregnant 21w

Kandungan sy dah 21w tp sy belum ada rasa apa2 gerakan bby. Perut pula husb ckp kecil je pdhal badan sy sedikit berisi. Kdg2 sy risau keadaan bby d dlm. Ada tips x mcmna nak tau kandungan n bby kita baik2 je d dlm? #firstbaby #ingintahu #1stimemom

2 Balas

Normal puan, jgn risau. 21w kalau first baby pun susah jgk nk rasa baby gerak. Plg obvious akan rasa bila dh masuk 6-7 bulan. Kalau badan berisi mungkin sbb perut tebal pun boleh jd faktor lambat rasa gerakan baby dlm perut juga. Yg penting selagi tk ada tumpah darah atau sakit perut yg lain mcm tu, boleh husnuzon yg anak tgh membesar elok dlm perut. Klu risau sgt, boleh je pergi klinik swasta terdekat mintak dgr bunyi jantung atau scan terus. Sy 21w dpt rasa mcm gerak halus, klu tk fokus mmg tk rasa lgsg. Skrg dh 27w ni buas yg amat.

sy 15 weeks. perut pun kempis je. 🤣