Ibu risau...

Hi mommies. Sy dah masuk 20weeks. Tp sy risau sbb tak pernah rasa gerakan baby dlm perut. Atau sy yg x dpt bezakan? Kdg2 ada rasa geli & ngilu, tp sy x pasti itu gerakan baby ke bukan. Rasa geli tu kdg2 je, dlm seminggu sekali. Normal ke x rasa gerakan baby after 5 months pregnancy?

29 Balas

kecik lg tu sis . normal klau awk xrse dy gerk kuat lg sis . tnggu 6bln nt mst bru btol2 rse bby gerk . normal biase ny janin dh 6bln bru rse kuat dy gerk . asal kn smase check KK jntg bby ok In Shaa Allah bby dlm keadaan sehat sis . 😊 sy dh preggy kali ke 3 pon da msok 6bln bru rse btol bby gerk kuat . dri ank prtama mcm tu sis . mse 4 dn 5bln ad juga trase dy brgerk dlm xsedar tpi xkuat lg dy tendang n brgerk . jdi xperasan pon dy gerk .

Macam saya jugak. Saya pun 20 week jugak. Mula mula saya ingat perasaan saya je. Rupanya mmg baby gerak. Tapi sebab dia kecik lagi kan, gerak dia tu tak rasa sangat. Normal je. Saya pun ada masa dia gerak banyak, ada masa sikit sangat. Tunggu besar sikit nanti baru rasa kuat dia gerak tu

Sama lah saya sis. Ni anak 1st, taktahu rasa gerak dia cemana. Cuma kekadang ada rasa geli/perut mcm degup2. Taktahu tu nafas kita ke baby gerak😅 mungkin perut saya tebal kot takdapat rasa lagi.

5y ago

Kalau degup2 tu kakak saya ckp baby tersedu sedu kot wallahualam ehehe

Mse 20w dpt rase pegerakan..mule2 mcm konpius sbb ank 1st kan.pastu bile tenung pewot lame nmpk gerakan comel je❤hepynye xterkire bole nmpk..anugerah terindah💕

Sy pun dh 20w 1d arini, dh terasa bby gerak tapi macam dia cuit3 je..Kdg2 X perasan pun. Tgu la bila dh 7m ke atas nanti,semua silat kungfu n taekwondo dia gasak dlm perut mummy..

sama la dengan saya, kdg2 confuse baby gerak ke x ni. mmg x dpt bezakan lagi. Sy tanya doc. dia ckp sbb saya sihat sgt.hehehe.perut tebal..so x dpt rasa sgt. #21w #firstbaby

Sama la mula2 risau coz da 20 week tp x rasa apa2.. tp bila pergi scan doc ckp baby ok.. tgh bpusing2 lg dlm perut.. aktif🤪 degup jantung baby pun ada.. jgn risau ye sis❤️

Sy dpt rasa bila masuk 21 weeks. Masa 20 weeks rasa sikit2. Tapi smlm masuk 21 weeks dia rasa mcm ada gerakan kt perut. Tapi tak kerap dpt rasa. Mungkin kena tunggu lagi.

normal je tu sis... saya ni xrasa pape.. masih menanti.. dah 15w5d.. harap2 dpt rasa cpt.. ada kawan saya dekat 6bulan baru dpt rasa baby gerak . nothing to worry 😊

Xpe sis. Mcm sy pun xtahu gerak baby tu mcm mne. Tp nnti Lama2 sis akan sedar. Lagi2 bila dia tendang lg kuat. Hehehe. Smpai xleh tido jdnya. Jgn risau yer.