Terasa sakit pada payudara

Hi moms, nk tanya pendapat pd moms² yg dh hamil..sakit pada payudara tu salah satu tanda nk hamil ke? Sbb payudara sy rasa sakit mcm bengkak tu dh sminggu lebih..tp period kalau ikutkan lg 7 hari. Selalunya kalau nk period dia sakit 3 or 4 hari sblum. Ataupun sbbkan hormon ya?

5 Balas

sy masa pregnen kali ke3 ni sy sakit sgt2 bdan breast mcam nk period.tp sakit ni lg extreme mcam nk dmam pon ye.2mggu sblum period sy da rasa.tp smggu jela.smggu sblum date period sy xrasa pape.cam biasa.sy try buat upt.naik double line..mcam xpecaya.sb sy ttc hampir 4tahun.trus sy beli upt byak2 dkt frmasi mcam2 brand.hari2 sy test smpai la tarikh patut sy period.tp xdtg2.line makin pekat.clear blue pon naik 3+ pregnen..sy just jg mkan.bykkan bed rest.11mggu sy buka buku pink.

2y ago

Thanks ya 4 the sharing ☺

Saya memang kalau period jenis sakit breast jugak, tapi seblum tau hamil hri tu, kira mcm seminggu, sakit dia berganda, smpai mngadu kat hsbnd, sakit macam nk pecah, over nauu. hehe. sampai la due period tak period2 and saya missed period 7 hari baru saya cek, ha dah terang dah, and sampai sekrang dah week 10 sakit jugak, sensetif betul dkt area puting, dgn belah tepi breast. Kalau awak missed period nanti try cek, Insyallah ada 😊

2y ago

Insyallah, kalau nanti cek ada walau samar pun, jaga diri awak, banyakkan bedrest dan jgn angkat berat2, Jaga permakanan jugak😊. Semoga ada rezeki awak ye

Sy seminggu nk period dh mula sakit breast. Masa tu sy biarkan je sbb simptom tu tanda sy nk period. Setiap bulan mcmtu, seminggu sblm due period akan start sakit. Lps delay period baru sy bt upt test.

2y ago

Thanks ya 4 the sharing 😊

Kalau saya tanda nk period seminggu sebelum, salah satunya sakit breast..masa awal kehamilan pun ada sakit juga tp semasa hari period

Ya salah satu tanda hamil / PMS... jaga diri elok2 sblm buat UPT bila dah lewat haid nanti.

2y ago

🌻