Payudara terasa ngilu dan bengkak

Saya mengalami payudara membengkak dan ngilu . Adakah itu tanda hamil ? Payudara sakit sebelum due period . Tapi bila dah lebih due period , sakit makin kurang dan period pun tak keluar lagi . Ada tak ibu2 yang pernah alami ni . Minta share pengalaman ibu² 🥺#seriusnanya #firstmom Update : Alhamdulillah saya mengandung 🥰cek upt seminggu sebelum date period. Syukur alhamdulillah sekarang dah 16 week 🤲

6 Balas

hai sis nk tnya..breast ngilu tu mksudnya mcm denyutt menusuk tu ke..sebb sya tgh alami..tapi tak berterusan tapi kerapp..sakit hilang sakit hilang mcm tu🥺🥺dsertai dengan perot cramp mcm nk sengggut tu ..but sya dh smggu lebih habiz period

12mo ago

breast rasa bengkak tambah ngilu geli2 dekat puting .

buat la upt. tanda2 ni sama je dgn nak period. so nak jawapan, buat upt. naik double line mengandung. x naik tu x mengandung.

2y ago

buat lgi dlm 5hari nnti.

Makan Panadol sis. Nak tau pregnant x, cek UPT 4 minggu jika period x keluar. Nnt dpt double line sama terang.

2y ago

Sis kena tahan sakit sendirian la mcmtu. Knp nk risau? Even org pregnant pun boleh mkn Panadol.

tanda mengandung dgn period sama je adik, selalu nk confirm bila x dtg period baru buat upt

awak kena cuba test upt baru awak dpt jwpn..sbb tnda2 nk period pon mcm tu juga awak

cek upt