Bengkak susu 😭

Hi moms. Mcm mana ya nak reda kan sakit bengkak susu? 😞 Any tips? Susu sebelah kiri bengkak pulak, sakit sgt. Nak bg baby hisap pun sakit. 😞

4 Balas

baby berapa hari tu? kalau awal2 biasa kena bengkak susu ni. so nk redakan caranya marmet je. cth kalau kiri dah df n baby dah tertidur/dah kenyang yg sebelah kanan tu nnti awak marmet je kalau bengkak. marmet sampai lega. tekan2 sikit yg keras2 tu. mmg sakit tp mmg kena tahan sikit. nnti dah hilang bengkak tu serius lega. klau mcm saya selalunya mandi air panas, sambil tu marmet n urut dalam bilik air tu. mmg lega pastu