Kaki Bengkak

Hi moms, ada tips macam mana utk elakkan kaki bengkak? Saya dah msuk 21 week baru ni balik kampung mungkin disebabkan terlalu lama berdiri masak dan kemas rumah beberapa jam kemudian saya perasan kaki saya bengkak smpai selipar tak cukup masuk kaki haha. Asal tidur malam kaki macam ada denyut2 gitu menyebabkan tiap pagi nak bangun pijak lantai macam pijak duri. Seksanya Tuhan saja yg tau. Ini pengalaman pertama saya jadi saya agk kurang tahu. Dah letak bantal di kaki semasa tidur tapi akibatnya kaki saya pandai tarik mengkarung pula.

1 Balas

Mintak suami picit2 kaki sis, sapu minyak angin. Pastu mmg kene rehat, duduk je bg kaki tu hilang sembab.

4y ago

Kalau dh rehat tp masih sembab kaki tu, sis kene bgtau doktor/ nurse masa check up. Sbb kaki bengkak salah satu tanda utk pre eklampsia.