menu berpantang yang sedap

momny semua boleh share menu pantang momny2 semua tak... saya nak tiru semua menu berpantang insyallah..mklumlah berpantang sdri..

11 Balas

Sy berpantang sendiri anak 1st dan 2nd.. Jd menu sy simple je.. Hampir hari2 sy buat grilled salmon.. Sbb mmg menu fav dan anak2 pon suke.. Jd senang keje sy.. Hihi.. Sy buat sawi masak air letak lobak putih.. Menu lain sup ikan merah letak lobak putih.. Simple je sbb sy masak sendiri😂😂 owh ye, sblm bersalin biasanya sy akan siap2 sangai ikan bilis.. Utk mkn dlm pantang..

Antra menu yg boleh sis try nti 😉✌mg d pmudahkn segalanya..aamiin Ini 25 Menu Berpantang Mudah Masak, Untuk Rujukan Mak-mak 30-an Lepas Bersalin | Mingguan Wanita https://www.mingguanwanita.my/ini-25-menu-berpantang-mudah-masak-untuk-rujukan-mak-mak-30-an-lepas-bersalin/amp/

Sy tgh berpantang baru seminggu. Maybe boleh tiru masakan Confinement lady i. I berpantang cara chinese. Ni antara yg di sediakan: 1. Ikan Taucu masak halia 2. Ayam masak tomato. 3. Sup herba ayam ( hari2 utk produce susu dan baik luka dalam) 3. Sup tomato ikan 4. Sawi garlic

Sy sllunye msk simple2 je utk berpatang.. first and second pantang sendiri ja.. Sayur rebus mcm bayam/sawi.. Sup aym/sup daging.. Klu nk susu bnyk blh amalkan sup buah betik muda.. lpas tu klu kuning bby tinggi.. elakkan letak halia dlm mkn.. nnt kuning makin naik..

Kacang ma...sedap sangat..tak perlu letak garam...tu je mak saya bagi saya makan..dengan air halia and serunding halia..tapi tu serunding halia dia yang makan🤣🤣🤣

5y ago

Hahaha..kan...

Sy pun tgh mencari juga menu pantang, nak buat preparation berpantang dkt kmpg.. Beli pape yg ptut.. Ingatkan nak goreng siap2 bawang putih letak dlm balang.. 😅

5y ago

Goreng sampai garing je bawang putih tu.. Pastu masuk dlm balang kedap udara.. Masa pantang nanti boleh letak dlm sup ke, makan dgn nasi..

Sya pernah berpantang menu sayur air jer.. sayur sawi+lobak putih+lobak oren+ikan bilis dan ikan bakar..Utk pencuci mulut buah oren..

Sis cuba search dkat fb menu berpantang ta silap ad dlm 30 menu..semua sedap2..

5y ago

pertengahan bulan 11 ni

Klu family sy dia guna teknik pantang traditional. Xsdp pun telan gak la jwpnnye huhu

5y ago

Shamala sis..nenek jaga btul mkn.. Huhu

Search ikan ape yg blh mkn sis..yg penting cara masak,kukus,gril n rebus lah.