Upt positif tapi belum delay period

last period saya 12/10. Tadi saya test upt positif. Normal ke kalau upt positif sebelum delay period? Sebab before this pernah keguguran jadi takut false positif.

Upt positif tapi belum delay period
12 Balas

kite same sis last period 12/10 .. kalau ikut pengalaman ank2 sebelum ni kalau hari ke 28 x period terus sy bt upt n positive.. period sy normal dtg setiap bln.. cume lps bersalin ank ke 3 jd kitaran haid tu 26 kadang2 27 hari.. smlm sy bt upt pakai yg clearblue terang2 tunjuk positive.. kalau ikutkan kite same 4w1d due date 18/7/24.. tp atas pengalaman ank2 sebelum ni sy kene tambah seminggu so jd 41w br bby kuar 😅

6mo ago

baik puan. terima kasih share tips. hehe saya takde pengalaman sebelum ni☺️

Saya test hari tu pon belum delay period lg sis. Masa tu line kabur2. Setiap 48jam saya test makin terang. Masa belum delay tu saya ada test guna clear blue jgk. Time tu dia tulis pregnant 1-2. Ni saya dh delay period dh. Tp baru delay 3hari. Semoga ada rezeki kita ye.

6mo ago

Aamiin. Semoga ada rezeki buat kita yaa. Jaga diri jaga makan yaa. Nanti update la yaa perkembangan hehe

Sy last period 1/10 tp sy cek upt sehari sblm period. Naik double mcm ni.. Mmg confirm lekat ni.. Jga diri tau & jgn buat keja berat.. utk kepuasan diri nti 3 hari lewat period cek semula cnfrm double line terang..

6mo ago

tula nanti after lewat period 3hari saya nak test semula la. hehe. Tq awak ☺️ Take care and congratzz

Ada possiblity upt positive before period. tapi to be clear, better test with Clear Blue after 2 weeks and Kira dari tarikh last period, lebih 8 mggu bole scan dgn doc. elakkan kerja berat buat sementara waktu

6mo ago

klau scan 5 minggu tak clear ya result scan?

sy pun cek sebelum period jugak tp samar2..in shaa Allah positif tu..moga kandungan sis kalini membesar dgn sihat ye..terus mkn folic acid hari2 jgn tinggal ye

6mo ago

Aamiin. in shaa Allah ☺️ Terima kasih ya awak.

Sy last period 11/10 tapi line samar² je lagi .. alhamdulillah pn punya terang .. ni Sy tngah tunggu untuk repeat test minggu depan harap ad line terang ..

6mo ago

Alhamdulillah. Tahniah puan. Semoga minggu depan line UPT puan makin terang. Jaga diri yaa. Jangan lasak2 🥰

normal.. once berlaku conception, dan penempelan berlaku di dinding rahim, horman hcg sudah mula berkembang. berkemungkinan tempoh ovulation u juga cepat

6mo ago

Ooo. faham faham. Thank you sis.

kite same sis.. last period 12/10 smlm sy bt upt +ve skrng breast tgh sakit perut rase cramp pastu rase penat die lain mcm..

6mo ago

Tulaa saya pun badan cepat penat dan mengantuk. Alhamdulillah Tahniah awak. Jaga diri baik2 jaga pemakanan yaa.

Biasanya awal2 ni xnmpk kntung lg.. 7-8w dah ada kantung dan janin..Kdg2 heartbeat pn dah ada..

6mo ago

last period kita sama test upt positif

Ada je yg positif bbrpa hari sebelum next period.. Kalau sy tgok tu ada dah tu sis 😊

6mo ago

Aamiin. Semoga ada rezeki saya kalini.. Sebab sebelum ni masa 1st pregnancy yg keguguran tu dah delay period baru upt positif. kalini saya saja test upt sebab rasa tak sedap badan. tengok2 positif.