Muntah muntah

Hi mommy2 , nak minta sikit pendapat , Mase sy sebelum masuk 12minggu sy jarang muntah2 , lebih kepada pening2 loya2 ya . Tapi dah nak masuk 12minggu sehingga sekarang dah 13minggu lebih sy akan muntah setiap kali selepas makan , Makan ape saje mesty muntah . Kadang ta smpai 2 minit makan dia akan muntahkan balik . Normal ke mcm tu . Dan selepas muntah ofkos sy akan laparr sngt . Ada solution ke

2 Balas

Normal sis.. sy dr 8w smpai skng dh 15w msh muntah, tp mkin kurangla. makan pn xsemua bda boleh masuk. nasi putih smpai skng xboleh nk msuk,air masak xboleh. air suam panas bru boleh. makan lambat skit pn termuntah.. skng cma boleh makan nasi ayam,biskut & roti je. sis cba gntikan dgn makanan lain kot perut boleh terima.

ada je org start alahan lewat sikit sis. sy dari 5w smpai now 13w pun still alahan tapi mkin kurang. kalau saya muntah dlu before makan. sy minum air kosong dlu sbb sy mabuk minum air msk. dah muntah baru saya makan. tp ada hari ok. ada hari tidak. pastu kena makan kerap