cara hilangkan mual

ada cara tak nak hilangkan mual. esok masuk 9 weeks. morning sickness tu memang wajib. tapi lagi sakit bila makan then tak smpai sejam dah muntah keluar balik. kadang minum air seteguk dua pon muntah keluar balik. hospital dah bgi ubat tahan muntah. tapi bila makan muntah keluar balik. takde selera nak makan nasi.

6 Balas

sy 11w now. pregnancy ke 4. setiap pregnancy saya muntah teruk. nk kata tips tu tak tahu la menjadi ke tak kat awak. tapi kalau saya mmg saya akan makesure saya muntah dlu sebelum makan. bila dah muntah even kadang muntah tu kosong je baru saya makan. caranya sebelum makan sy minum air masak dlu sbb sy mabuk air masak asal minum even seteguk confirm muntah. so sy minum dlu air msk dah keluar semua hilang sikit rasa nak muntah baru saya makan. i buat mcm ni sbb kalau muntah after makan lagu perit tekak so better buang dlu baru isi perut . selalu menjadi la kat i. cuma ada time tak menjadi juga 😅

7mo ago

hebatnya awak. Sya anak first 5thun lalu sgt teruk morning sickness. spnjg tempoh tu Sya merancang xnak mengandung, trauma sangat. now Sya mngdg anak kedua, 11weeks juga, dah plan dah sedia mental fizikal utk hadap morning sickness. tp ttp juga nangis, sakit badan, muntah2. fikirkan anak kedua xkena da morning sickness ni 🤢😭

tips sy utk hilangkan mual jgn bg perut kosong, isi perut dgn sesuatu. mcm biskut, kekacang mcm tu.. klu xtahan sgt mkn buat sunqis nk bg masam2 sikit mulut xlah rase mual sgt, baeu mkn mknan lain.. tp lain org lain alahan.. try dulu xtry xthu

sama dgn Sya. Sya start morning sickness 6weeks, now 11 weeks. ada yg ckp masuk 12weeks akan hilg morning sickness. Sya mampu bertahan ja 🤢😭 skrg tggu nak muntah lagi ni

tak da cara .. sy kalau rasa loya makan something masam... mcm buah kedondong..sebiji dua...kadang x jadi juga .mesti muntah bru lega...hihi

try pergi kk, minta dengan Dr. ubat tahan muntah. veloxin nama ubat tu. pastikan Dr. yg prescribe ya, jgn beli sendiri.

emm Sama