Muntah teruk

Normal ke kalau masuk 4 bulan hamil tpi sy still muntah teruk. Sampai sehari dekat 10kali sy muntah. Langsung tak bole makan sbb terkeluar balik. Perut laparr sngat. Apa patut sy buat??? 😭😭

8 Balas

normal sis tapi kalau teruk sangat bolee pergi klinik mintak ubat tahan muntah.Nanti doc akan bagi kalau betul2 sis memang memerlukan sebabnya muntah selalu bolee buat badan kita dehydrated.Saya dulu sampai 12w memang doc bagi ubat tahan muntah sebab memang Lembik terus n xbolee nak telan ap2 makanan walaupun air kosong

kalau cakap normal mmg normal, tp kalau dah sampai badan tahap lembik ja sepanjang hari, better jumpa doc, takut dehydrated sis, badan kita perlu kan air yg cukup utk kekal bertenaga, dan kalau sis makan, amalkan makan kerap tp dlm kuantiti sikit, yg penting jgn biar perut kosong ya.

sy mcm sis..muntah sampai lembik..kandungan dlm 5bulan 6bulan bau hilang..sekarang pon ada ja muntah tapi takslalu..skarng 7bln

mcm sy smlm 13kali muntah, bln nie dah 2 kali kena drip air, doakan sy semoga alahan cepat hilang 😭

normal. saya mabuk teruk sampai 7 bulan lebih..skrg menunggu hari pon mabuk kn off😂

normal.sy smpai 7bulan.mkan dlm kuantiti yg sikit. jgn smpai x mkn lgsung.

Alah mengandung orang tua2 kata..normal..

normal sis