HOdohnyee..?

Mommy2, ada tips x nk hilangkn/kurangkan kesan2 gelap/hitam di kwasan ketiak, leher, miss v? Makin hari mkin gelap... Adoiii..

27 Balas

mmg normal akan jadi gelap..tp sy x biar smpai lepas bsalin la..mmg sy jaga dr skg lpas tgk ari tu tba2 mula jd gelap2 tu..sy guna scrub dari scrub district..stgh scrub x jd apa..yg ni bkesan dgn sy..lepas dh scrub basuh la then sabun badan dgn sabun marine essence kaler hijau yg keluaran hai o tu.. Alhamdulillahhh bkesan n kurang dh gelap2 tu..xnak la makin teruk kan..jd sblm teruk sy cuba la nasib baik berkesan dgn sy..lega skit dh pudar gelap2 tu..klu biar mau lg hitam terukk..malu nnt doc n suami tgk haha..sy beli kt shopee je bole try la kot2 ok

Hormon ibu mengandung memang tgh tak stabil.. takda apa yang nak malunya, klau husband komplain cakap la, Ingat senang ke nak lahirkan zuriat awak, ni salah satu pengorbanan yg kena lalui. Jgn merungut takut nanti DIA ambik balik.. Sbab ramai je yg hari2 complaint itu tak kena ini tak kena, letih dgn alahan la, badan tak cantik la. Last2 Allah ambik balik " penyebab" yg jadi punca kita merungut tu.

Saya pun mcm sis...tapi tak fikir da..fikir positive je..sebb ramai kata lepas bersalin nnti hilang...kalau lepas bersalin tak hilang bru la ikhtiar tok hilangkn..kalau tgh mngandung ni ikhtiar tok hilngkn guna mcm2 product risau effect bby plk ti..so think positive supaya baby pon happy..😊😊

Saye pun semakin pudar dah.. Hrni bru 2 bulan lepas bersalin.. Sblm ni masa mengandung hitam teruk.. Hahaha.. Tp alhamdulillah lepas bersalin die makin kurang skang dah putih balik hr hr gosok.. Celah mne pun gosok semua hilang.. Xde petua ape pyn.. Rajin menggosok masa mandi je haha

haha...nk scrub pun x larat dh..mcmtu jugak ..pasrah je la, celah kangkang pun x larat nk intai dh..suami x dibenarkan tegur bg mengelakkan ibu stress. hahaha😂😅😆 strechmark pun da pandai naik da skrg ni wlpn pkai losyen...nasib baik sket je..

Biasa tu pembawaan sya pon mcm tu Masa mengandung and lepas bersalin hari pertama sya Mandi Kat wad gosok sikit dh tanggal hitam2 Kat leher ketiak semua tu 😂 baru I faham knp hehe. Btw Today dh 27hari 🥰

sama jugak 😩 hilang keyakinan diri . makin dkt dgn due , mkin gelap . muka xpayah kata , kusam yakmat . alahai , semoga dipermudahkan smunya

Sbb hormon sis.. lepas bersalin akn hilang sbb masa pregnant, sapu apa pn sama je. Sy biarkan je dlu n alhamdulillah dh mula hilang dh skrg..

5y ago

Tq sis

Haha skrg pasrah je tengok diri sendiri sis 😂 kadang rasa down jugakk . Asyik tanya suami cantik lagi tak macam ni 😂

Normal sis. Kena bersabar je. Nanti dah bersalin hilang tu. Skrg pakai apa mmg tak hilang. Kita layankan jeeeee 😁😅