Gunting

Hi mommy smua yg ada pengalaman, sy ada soalan brkenaan kemaluan yg d gunting ketika proses beranak. Apa yg mnyebabkn kemaluan d gunting ya???

2 Balas

Utk bantu proses bayi keluar...jika ibu xpandai meneran atau masalah lain...doc akn gunting utk elakkan bby lemas... Bby xboleh dduk lama di laluan nk keluar tu sbb blh buatkan jantung dia lemah atau senang kata lemas.. Jangan risau puan...saat kena gunting tu puan xkan rasa...😊

Biasanya ank prtma mmg doc gntng tp xrasa ap pn..sy doc ckp pndai je teran tp kna gntng jgk..