Gender anak

Hi mommies, untuk yang dah ada pengalaman share sikit alahan korang dapat baby girl/boy macam mana?? ❤️ Macam saya first pregnant dulu smua ok ja tade alahan apa apa cuma smggu/2 mnggu tu ja muntah2 i think tu normal. Bersiap,keluar sana sini rajin ja smpai org yang penat tengok saya. Timetu baby girl. Now second prgnant taktahu lagi gender. Sbb baru 14w baru lagi tapi alahan sangat2 beza tak mcm first prgnant dulu. Asyik muntah tak lalu makan.

4 Balas

1st prgncy, sy craving manis. Xde alahan cuma cpt knyg utk 1st trimester. Then smpai bersalin xde mslh.Alhamdulillah kluar baby girl . 2nd prgncy ni, 1st trimester craving masam, alahan ada tp xterok and mkn pun xnk sgt. Tp msok 2nd trimester start craving manis, masa 21weeks haritu scan nampak mcm baby boy . Tggu next months nk scan 4d pulak nk confirmkn gender heheh

my experience. ank 1st alahan teruk smpai 12w, xsuka bersiap, rasa nk cabut tudung sbb rimas...keluar girl. yg 2nd pun sama tp alahan panjang smpai skrg (27w), tak suka bersiap,. gender inshaAllah boy.

Macam saya awal2 pregnant ada alahan teruk, suka manis buah buahan, dan suka makan ramen samyang . Ada baca artikel macam mengandung baby girl. Bila scan,doc bgtahu boy

Tak ada alahan . Dulu suka makan coklat lepas pregnant bila tengok banyak coklat rasa muak . Teringin makan benda yang pedas pedas . Scan 14w nampak pistol 🤣

7mo ago

Wah 14w dah nampak gender ya? 😍 awak pegi swasta ke? Or pegi sonobee?