Newborn preparation advice

Mommy share newborn preparation, tak tahu la nak beli apa. Takut terlebih spending.

5 Balas

Hi sis 😊 Yg penting diaper/lampin, baju baby saiz 0-3/3-6m. newborn saiz x lama baby pakai nanti so better invest barang yg bole pakai lama sedikit. Untuk barang mandian, sy recommend utk sis cuba dalam saiz yg kecil dhulu untuk tengok baby sesuai ka x sabun tu. kulit bby ni sensitif, jadi kena berhati2 untuk pilih barang mandian mereka ni. Jangan lupa juga barang pantang kamu ya sis 😊 mak pun perlu brsedia untuk berpantang nanti

Kalau puan seorang ibu berkerja, jgn lupa masukkan car seat dlm list tau. Yg lain basic smua boleh tgk dlm internet.. And klau jenis ibu modern, mitten xperlu byk ckup pkai smpi boleh ptong kuku bby.. Stokin boleh beli byk sbb pkai agak lama.. Barut, pada sy xperlu 😁 depends pada mommy

Yg penting, pakaian baby dan pampers. Pakaian baby jgn beli newborn je. Beli saiz 3-6m. Sebab baby ni cepat membesar. Benda2 lain pun penting gak tapi 2 ni lagi penting 😅.

Boleh search google for the list. Ada banyak list dekat google, boleh lah usya satu2

Boleh tgk YouTube.