Preparation baby

Hi mummies, nk tnya Preparation baby nk beli apa dlu. Buntu pikir nk beli apa. Sya dh second trimesters xbeli Apa2 pun keperluan baby. Huhu..boleh share x nak beli apa dlu? #firstbaby #ingintahu

2 Balas

Sis boleh tengok blog ni , dia bgtau dari cara daftar hospital ke LR ( brg ibu & baby ) , di wad , discharge dan keperluan lain ketika pantang . https://www.decamellia.com/2020/09/checklist-barang-bersalin-dan-proses.html?m=1

2y ago

Untuk baju sis tak perlu beli banyak , 0-3 months maybe 10 (4 full cotton , 4 eyelet , 2 jumpsuit ) .Contoh long , short , singlet & romper. Then 0-6 months & 3-6 months sis boleh 5-5 . Nanti pantang atau besar sikit sis boleh topup lain baju . Baby kan cepat membesar .

jangan lupa ilmu penyusuan sis :)