Pampers Newborn

Perlu tak beli pampers newborn byk2? Sbb nk jimat 😂 Ke baby cpt membesar takut membazir tk muat. Ada advice tak mummy2 smua? #Firstbaby

20 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Beli 1pek je dulu .tngok if allergic ke .. Lagipun kita taktau baby nti lahir bert bape klu 4kg mana muat newborn tu kena s terus 😅 kang beli bebanyak baby besr . Sian dia peha dia nti merah sebab ketat .and kncing bole trkluar . #sorrybebelpulak😅😅

Sy pun first baby.. stakat ni dh 2 pack diapers NB sy punya tu pun dh nk abis, bby sy kuat mnyusu so selalu kencing n berak.. Dlm 24jam 3-5 pmpers dia guna. Sy takut celah kangkang bby kena ruam, so sy cepat2 tukar klau pmpers penuh.

Saya beli 1pack je ada isi 36pcs. Pastu mertua ada belikan 1pack lagi, ada 35pcs. Pastu dpt free gift lagi, 2pack. Rezeki lain pulok yg dtg hihi 🤭

Tgok berat baby awak jugak.. Kalau lahir2 keluar 3 kg lbh better beli 1 pek kecik je pastu beli size s.. Kalau 2kg beli newborn size dlm 2 3pek..

Better beli sikit dulu, tkut dia alergik dgn brand tuh.. Xde la nnti membazir sbb baby sy alergik dgn drypers pastu skrg pkai mamypoko.

Kalau iku pglmn sy, sy beli nb dlm 3 pek je tu pun pek kecik .. tp depend dgn bby lahir la, kalau bby lahir besar btter beli s trus

Newborn beli dlm 90pcs Yg lain semua saya beli size s 1hari tukar 5-7pempers ikut berapa bnyk susu yg bb minum.

pengalaman dua2 anak seblm ni pkai nb 1 pkt je...pastu pkai saiz S...sbb bb debab kuat nyusu 😅

pd sy perlu.. sbb baby sy guna pempes minimum 3 lai sehari.. max 8 sehari.. jd sy rase perlu kot.

Sy beli 1 pek je dulu..ada 60 keping dlm 1 pek.. habis br beli lain kot² baby dah besar kn