Stretch Mark

Hi mommy semua, normal ke dah 6 bulan lebih tapi belum ada stretch mark dekat perut? Perut saya kapasiti besar ke ๐Ÿ˜‚

27 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Memang nak stretch mark ke sis? ๐Ÿ˜‚ bersyukur sis tak ada. Macam saya 2 anak Alhamdulillah tak ada langsung stretch mark. Nurse2 cek siap puji tanya ada pakai apa2 ke. Mula2 pelik kenapa tiap kali checkup nurse lain2 mesti akan tanya pakai apa. Sebab tak pernah tengok stretch mark ni macam mana. Pastu masa warded nak bersalin ternampak stretch mark orang lain, terkejut betul tengok macamtu rupanya stretch mark syukur saya tak ada ๐Ÿ˜ฉ

Baca lagi
2mo ago

๐Ÿ˜‚ Dia tak minta, dia bertanya. Sis pakai losyen apa? Berat naik berapa kg preggy?

Sya nk msk 7 bln dh muncul strecth mark.awl mcm kecik2 aje tpi semkin bertambah pulak ..xsedar sbb strecth semua belah bawah perut..xda mengaru sngt tapi mncul je contra warna dari kulit asal mmg nampak..dari awl pakai bio oil skrg pakai cocoa butter(palmers)just pudar sikit warna.tanya nurse katanya sbb perut dh semakin membesar normal..entah harap boleh hilang huhu.mak sya xda pon elok je perut dia

Baca lagi

normal. saya pun alhamdulillah tak ada stretch mark. kalau boleh jangan mintak sis. kesan tu kekal tau. tak hilang. kulit jadi tak cantik. biar lah tak ada,daripada ada..sbb yg ada saya tengok teruk dia kena. kesian tak hilang..ada suami boleh terima. ada suami tak boleh nak terima perubahan tu..jadi jangan mintak ada parut tu.

Baca lagi
2mo ago

๐Ÿ˜‚ dia tak minta pun sis. dia bertanya

biarlah x ada langsung dari ada ingat comel ke kulit perut bila ada.. sy bersepah strecth mark misi kk ckp parut tu kekal x hilang dia cuma bertukar jd putihยฒ je line hitam tu.. awak rajinยฒ sapu lh apa pun minyak zaitun ke losyen ke apa jgn bg kering kulit.. & yg penting jgn garu perut

saya masuk 8bln bru keluar stretch marks. dari awal pregnant hari2 sapu minyak tapi hari2 jugak tunggu mana stretch marks x keluar2 hehe. bila nampak stretch mark keluar lst few days sye jd excited sme ngn husband siap bergmbar. hrp2 die suka laa stretch marks sye tu sampai tua ๐Ÿคฃ

Untungnya sis! Berat naik banyak tak? Sy baru nak masuk 6 bulan minggu depan dan dah gain 10kg belum ada stretch mark juga. Tapi ada yg ckp lpas 7 bulan tetiba ada. Risau juga. Hari2 sapu losyen 2x sehari lepas mandi ha ๐Ÿ˜‚ semoga kita takde stretch mark hingga melahirkan aminnn.

saya dah 8bulan .. ada stretch mark tapi husband ckp, kalau sekali tgk mmg x nampak sbb dia warna putihยฒ mcm kulit badan saya .. separuh org kan ada yg warna gelap stretch marknya .. tapi saya sapu jaa lotion stretch mark .. beli di watson's

sy masuk 8 bulan tetiba ada, terkejut sy tngok..sedih rasa sbb tak dpt control garu,mmng teruk..skrg ni dah berkurang sikit gatal tu sbb taruh minyak kepala dara..better jgn ada lah sbb mmang sedih tgok perut sndri ๐Ÿ˜ญ

sy da anak ketiga sis,syukur stretch mark xde,perut sy selalu pnuh masa pregnant tp nurse pn hairan xde stretch mark. so bsyukur la kalau xde stretch mark,bukan senang nk hilangkan tu ๐Ÿ˜Š

VIP Member

Normal. Masa pregnant anak sulung, 6 bulan clear dari stretch mark. Satu pun takde. 8 bulan baru naik stretch marks tu. Dari takde langsung terus naik banyak ๐Ÿ˜… besar besar pulak tu