SUSU

Hi mommy semua, nak Tanya. baby saya dah 10bulan fully breastfeed. makan nasi. tapi susu badan saya dah makin kurang, nak bagi baby susu formula tapi dia taknak hisap susu botol tu. kesian dia asyik merengek tengah malam sebab susu saya takde 😩 macam mana ya tips nak ajar baby minum susu botol

3 Balas

Cuba tukar puting. Cr yg dia suka. Budak ni ada jenis x suka botol susu, tukar lain dia ok. Ada yg jenis nk puting jenis A sj... Mcm2. Bkn x pndai menghisap kekadang. Anak sy dr NB FM. ms frst dia hisap susu botol, dia xde reject ape pun. Pandai sj dia hisap. Sblm tu bbrapa minggu breastfeed. Sy rs dia mcm x pndai nk latch. So sy oun stop BF.l and strt bg botol susu. Ok xde mslah nk hisap. Tp klu bg puting brand Anakku... Mmg dia x suka. Brand OKBB dia ok. Botol dia x picky. Tp sy cr jenis narrow bottle sbb 10 bulan ni dia dh strt pegang botol sndr. So klu tirus senang dia nk hold

sy rse susu sis ada je cme xsemeriah dulu sbb baby dh mula makan. jd, demand pn kurang. sis boleh je try bg.

ank sy pulak xmau susu formula,,