Baby usia 3 bulan taknak susu botol

#1stimemom nak tanya, normal ke baby usia 3 bulan tknk susu botol. Saya susu bdan kurang jadi saya topup susu formula. Tapi bila nk bg susu botol dia menolak, buat buat muntah. Huhu. Tolong lahh. Tgok dia pun tk kerap minum susu. Kalau breastfeed laju, tapi kesian sebab susu kurang. Bila bg botol dia tkmau.

2 Balas

mcm 3 org ank sya 2 minggu lepas bsalin sya terus ajar susu botol ok diaorg minum sbb sya kerja masa tu.skrg ni ank no 4 dah 5 bulan..masa dia umur 2 bulan baru sya start ajar susu botol mmg payah skit lah 3,4 jenis susu dan botol beli dia tak nak.kataorg dia dah kesedapan dgn tek ibunya..sya paksa2 jugak bagi dia minum skit2 so skrg dia dah ok dengan susu botol dan masih lagi bf.nak kena rajin jgn cepat putus asa.dia minum ke tak kena bagi jugak skit2 lelama nti dia ok lah.

Haaa okok. Baikkk me kasih yeee