Formula or breastfeeding ?

hi mommies semua !! saya nak tanya macam mana nak ajar anak kalau dengan kita minum susu formula guna botol ? sebab saya masih bf anak cuma dekat rumah pengasuh dia minum susu formula tapi bila dengan saya dekat rumah , saya nak ajar dia minum susu formula dalam botol . dia minum separuh je lepas tu dah taknak sebab dia susu badan pulak 🥹 sebab bila duduk sehari dekat rumah , puting saya makin melecet bila dia hisap lama lama #firstmom #bantusharing #ingintahu #SharePengalamanAnda #Helmemoms

3 Balas

lekapan baby betul tak dear. lekapan salah punca nipple lagi crack teruk. kalau lekapan dh betul, boleh jadi baby ada tongue tie. selalunya kalau lekapan betul baby hisap lama xkan sakit. nak ajar baby botol kena minta org lain yg bg susu dkt baby. dn awak kena dok jauh dr baby. sebab baby kenal bau mak dia

3mo ago

Betul2

sapu nipple cream atau nipple butter. atau sapu susu sendiri kat puting. kalau tak tahan sakit, boleh pakai nipple shield. kalau boleh teruskan je susu ibu, awak pam bagi stok kat pengasuh.

3mo ago

ada jugak bagi stock dekat pengasuh , tapi kadang tu tak cukup bila pam . dapat sikit je . sebab tu bila dekat pengasuh , standby susu formula

based on ape yg slalu org pos kt dlm grup nie, klu nak ajar baby botol kne org lain yg bg bkn mak.. n baby pun bijak slalu nye ble dgn mak dye nak bf.. mkn mse jgak nk ajar botol..

3mo ago

itu laa , memang tak boleh kita bagi dia tetap nak bf jugak . jenuh nak ajar 😂