Mandian Dettol

Hi mommy, saya nak tanya mengenai dengan cecair antiseptik dettol boleh ke digunakan untuk ibu mengandung disebabkan beberapa harini saya mengalami ruam gatal gatal di tangan kemungkinan hama. Jadi ingin menggunakan nye sebagai mandian. Mohon reply soalan saya ya. Tq mommys

4 Balas

Nak buat mandian guna dettol je. Antiseptic tu buat basuh baju. Time basuh baju mommies letak sabun & softener mcm biasa then tuang sikit antiseptic dettol tu. 1 penutup

tak perlu lah sis, risau tak selamat untuk pregnancy. better sis cari daun semambu ke daun sirih ke, rendam air panas, ramas2 buat basuh tangan tu.

pkai sabun dettol saja dh cukup xperlu cecair kuning tu

x sesuai..