hi mommy smua

Nk tnya,kalau guna cecair dettol utk basuh baju baby newborn blh ke ?

4 Balas

Jangan dulu. Air suam je rendam2 sikit. Pastu gosok baru lah kuman2 mati. After baby dah keluar and dah tahu takde sakit apa2 boleh lah guna sabun baju baby. It’s better to be careful.

Better gune sabun khas tuk bby..sbb detergent bby xsm mcm org dewasa..tkut nti xsesuai..bby akn alami ruam2 n gatal.. kesan dr sabun kita guna tuk cuci pkaian bby 😉✌

Dettol agk kuat rasanya. Better gunakan pencuci kain khas utk baby. Sbb kulit baby yg bru lahir sngtlah sensitif.

Guna sabun khas tuk baby.