Alergik mandian

Salam mommy semua.. ada tak kt sni ank mommy yg alergik mandian? Ank sy alergik mandian.. badan dia jdi mcm ruam merah.. boleh suggest tk mndian baby untuk kulit sensitif? Tq in advance mommy²..❤️ ##ingintahu #pleasehelp #perlubantuan

7 Balas

Sy pakai brand Chomel. Takde SLES, SLS, Paraben. Mmg sesuai pakai utk kulit sensitive. Bila nak mandi kan anak tu, senang nak cuci. Xbyk buih. Sy pilih brand ni sbb anak sedara sy ada eczema pakai & kulit dia elok. Pakai pureen, byk buih sbb ada SLES/SLS. Terus stop pakai

1y ago

Chomel

Mcm Anak saya. Elak kan dr sebarang mandian until 6m. Allergic, try la apa pun, jadi eczema. Bila stop n hanya ltk mnyak baby Baru ok. Air mandian pun kne suhu yg betul jgk. Xlh suam sgt, panas sgt. Light2 nk sejuk sikit..

Ank i pkai brand bzu bzu, serasi dgn dia. Dl pkai pureen, xok, johnsn pun xok

anak sye allergic dkt baby johnson. so sye tukar pakai pureen. nasib elok.

Cetaphil bagus dan jenama drypers pun bagus kedua brand ni Derma test

drypers elok sis ,ank sy pun sensitif

Cetaphil ssuai utk bby yg kulit sensitive

1y ago

sama2 ..sy juga baru guna cetaphil dh 5 hari guna ..skrg muka bby flawless je ..sblum guna sngat2 teruk . ..bru guna utk 1 hari dh nmpk kesan pagi keesoknya