tolong mommy's. Spotting brownish normal ke? 6w3d. 1st pregnancy

Hi mommy's. Normal ke ada spotting brownish. Hampir 5hari. Da check up hospital kerajaan. Scan nampak kantung aja. Pastu mcm xamek serius jek hospital. Patut ke sy pergi swasta?? Takut sgt. Sbb pernah refer klinik suruh bed rest tp hopsitl xde pun suruh bed rest. Kerja sy kene byk berdiri & berjalan saja. 1st pregnancy after ttc 2y8m. 🤧

tolong mommy's. Spotting brownish normal ke? 6w3d. 1st pregnancy
4 Balas

Sy sgt syorkan puan pergi dptkan pndgn dari beberapa doktor. Awal2 kehamilan ni la kita perlu lebih berhati2, sbb janin baru nak terbentuk. Cuma, swasta agak mahal sedikit. Atau pun boleh survey klinik2 swasta ibu anak yg lain dan tnya pndgn mereka pula. Biasany doktor akan bagi ubat duphaston utk kuatkn rahim diawal kehamilan bagi kandungan yg mungkin ada risiko.

6w normal nmpak kantung je. jgn pikir bukan2, xleh stress. jaga makan. in sha Allah semua ok. kalau gi swasta dia akan scan jugak. tp boleh je kalau nk gi. kot dapat ubat ape2 kan. balik kerja rehat sehabis baik ok. take care. semoga dipermudahkan urusan.

boleh try scan mggu ke 8 nanti. kalau darah keluar berketul-ketul pergi hospital terus ya.

baik ikut kn saja hati sis , sis rsa prlu berehat,rehatlh.. tu lbih baikk