try for baby

Hi mommy nk tanye ,sy tgh ttc, lepas bersama dgn suami blh x cuci miss v dgn pencuci miss v... Semalam dh bersama dgn suami so arini blh x cuci dgn pencuci miss v..

11 Balas

salah satu tips nak lekat baby, biasa lepas bersama, jgn terus cuci.. biar dulu then baru cuci.. cuci pn dgn air biasa je.. vagina ade klebihan utk brsih kn kwsn vagina tu sndiri.. so no need feminine wash.. boleh try google info ni..

Sy tak cuci dgn pembersih miss v sebelum dan selepas bersama. Cuma cuci dgn air biasa je. Kadang2 ada kandungan dalam pencuci tu effect pada miss v. pH x sesuai, melemahkan sperm etc.

Kenapa ya sis guna pencuci miss v. Kalau takda sangkut paut dengan tujuan perubatan, just cuci dengan air paip biasa je dah mencukupi. Tak elok sebenarnya guna pencuci tu.

Actually kan sis, Dr tak sarankan penggunaan feminin wash. Cuci pakai air pn dah cukup. Air suam pn boleh.

Jgn cuci terus.. sy da dekat nk subuh baru cuci mandi.. n jgn guna feminine wash tu klau nk pregnant..

Doktor xbg cuci guna feminine wash. Guna air paip je.

Sy cuci dgn air je...x cuci dgn feminin wash..

Cuci je pakai air biasa...

cuci dngn air biasa je sis

😊