Solan cepu cemas

Nak tanya, kan masa mengandung ni tak boleh ambik apa2 jamu or maajun..nak guna pencuci miss v pun tk digalakkan kan? Macam mana nak pastikan miss v tu terjaga ya??? Sbb sejak mengandung ni stop semua jamu ,maajun dgn pencuci..miss v tk berapa best la bau dia kan..malu dgn husband..boleh tahu apa boleh buat???#seriusnanya #ingintahu #pleasehelp

5 Balas

Doktor kata, tak perlu pun sebenarnya pakai pencuci miss v tu, sebab dia ganggu pH asal miss v kita. Haritu saya keputihan , doktor kata awak makan yogurt, plain boleh yang ada buah pun takpa asal yogurt.Alhamdulilah keputihan slowly hilang and bau pun takda dah.Saya fikir jamu ke maajun masa tengah pregnant ni bukan idea yang baik kut huhuhu Kalau tengah pantang mungkin ya.

tak perlu.. jaga sj kebersihan faraj spt biasa.. jaga juga pemakanan.. kerap2 tuka spender.. klau ada keputihan bgtahu pada misi..

1y ago

baik terima kasih

kenapa tak boleh pakai pencuci miss v yer?

1y ago

Lama lama dia akan kacau PH dalam vagina kita

normal pada mommy kalau pregnant,

makan yogurt sis..

1y ago

yogurt plain ke sis?kalau yogurt buah2 tu boleh ke??