Cari set berpantang

Hi mommy, nak tanya mommy semua ada tak cadangan set berpantang yang bagus? Sebelum ni pernah try nona roguy. Tapi tak berapa nak pantang sebab anak prolonged jaundice & kena ulang alik klinik & hospital. Untuk berpantang kalini saya berpantang sendiri. Mommy tolong beritahu jenis set mana secara detail ya. Kalau boleh kalini nak berpantang secara betul & dapat turunkan berat badan.

2 Balas

Kalau nak berpantang secara betul dan turunkan berat badan, tak perlu set pun tak pe. Jaga pemakanan dgn baik dan sihat. Amalkan diet suku-suku separuh. Ni amalkan seumur hidup. Slow walk dlm 10 minit dlm tempoh post natal. Buat perlahan2 senam. Tambah masa bersenam sesuai keadaan pemulihan badan puan. Mcm saya, czer, dah rasa ok, dah 10 bulan bersalin, baru boleh buat walking 30 minit. Tambah sikit2 masa senam drpd 10 minit ke 15 minit ke 20 minit ke 30 minit. Untuk cepat rahim kecut, susukan anak dgn penyusuan susu ibu. Jika amalkan penjagaan makanan yg baik, bonus boleh kurus juga. Itu salah satu kelebihan penyusuan susu ibu. Cari info pasal pemakanan yg sihat, senaman, penyusuan selepas bersalin pd saluran yg betul dan bertauliah ya.

sye bpantng gne CL.. CL tu gne produk sari ayu.. klu mandi plak gne uncang mandian herba.. kt kdai/shoppee ade..