Peranakan jatuh atau normal

Hi Mommy.. nak Tanya.. kalau time kita buang air kecil tu.. Rahim mcm sedikit bonjol keluar.. mcm tembam je.. sblm ni takdelah mcm ni.. ni tanda peranakan jatuh ke? Or time preggy mmg mcm ni? First baby sebab tu mcm takut2 and confused ...

13 Balas

ITU namenye tombong.. blh Google klu nk tau.. biase ramai kne sy sndri kne SBB sy pantang sndri nk X nk kne buat kje gak.. so tombong to klu trkelua blh membuatkn bau busuk sngat.. miss v akn berbau walaupon cuci .. Cara hilangkan dye dngan urut atau berpantang semula.. X silap sy lh klu btl ape yg puan masud kn datas.. klu sy slh fhm maafkn sy lh..

sis ddk masih rasa ker benjolan lmbut tu kluar.. ,bila ddk @ baring xda rasa juga kan(msuk dlm).. sbb sya ada tnya nurse katanya x da mslh kalau x trkluar dri vagina..mgkin yg sis mksdkn tu pintu rahim terturun..sbb klu rahim sakit tu...

Vagina tu bukan rahim. Klu rahim terkeluar masa prgnt mmg dah emergency masuk labour... Bila kandungan makin membesar tekan bahagian bawah.

sy tgh alaminya skrg... mcm benda lembut timbul.. skrg dh msuk 35week.. xtau nk buat camne. Dulu time awal2 pernah mengurut naikkn rahim.

4y ago

sy dpt rasa waktu 1st trimester dan berurut dgn bidan tp kejap je okay.. pastu jd pulak.. hm sampai dh 35 week skrg ni. Hrp okay la.

Sy pon ade rse bonjol tu normal tu. Rse nye tu bukan rahim laa. Normal jee . Klo rahim jatuh dh lama sakit and ssh kencing.

dulu awal2 pregnanct ade rasa mcm tu .. trus pegi mngurut naik kan pranakan .. rasa sakit sgt kt bwh tu~ da urut baru ok

Utk saya takde pun nurse cakap apa2 semalam masa check up bulanan.

Knapa jadi mcm tu.. Pergi jumpa doc la sis checkup..

Sis dh jmpe.pakar ?? Tuk rujuk kes sis ni??

xpenah pulak ,, baik.tnya klu pg checkup