jus oren sunquick

Hi mommy.. minum jus oren sunquick ni yg perisa pati sunquick dlm botol pastu kita bancuh sendiri tu ke? Ke air jus oren feel fresh or twister tu? Ke jus oren buah yg fresh kita blend sendiri?

27 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Tak kisah memana pon sis nak minum boleh je. Tapi kena beringat sikit sis takut minum terlebih sakit perut, perut sensitive ke kan kita tak tau sebab time pregnant ni badan kita pon berubah kan. So, nak selamat tenung gambar air jus oren je hehe. Gurau gurau. Tapi tengok lain ada jugak betul-betul tenung gambar air jus oren eh? hehe

Baca lagi

Saya prefer jus botol oren yang pati tu sis. Sebab yang tu macam boleh minum banyak kali kan and jimat sikit hehe. Gula pon kita boleh control. Alhamdulillah baby pon okay je even inum tu sebab tak selalu sgat minum, bila teringin je minum jus botol oren tu

Kalau ada yang suka minum jus oren botol ni rasanya boleh addicted. Ye lah sebab time pregnant ni macam-macam perangai kita kan haha. Yang tak disangka-sangka semuanya. Tapi kalau dah addicted jus oren botol tu jangan lupa minum banyak air masak ya sis

tak kisah pun sis mana mana jenis air oren boleh.. Jus oren yang botol sunquick tu boleh, jus oren twister pun boleh feel fresh pun boleh jugak. Ingat, kandungan gula kena pantau jugak. Jangan main telan je. Kang makin tinggi pulak blood sugar level.

VIP Member

Mana-mana pon i minum. Feel fresh oren ke jus oren twister ke semua i minum sis time pregnant tapi tak selalu jugak and tak banyak. Kalau rasa macam minum banyak je feel fresh oren or jus oren twister tu, i terus topup intake air masak byak byak hehe

Bila mengidam teruk kan kadang malas nak blend, malas nak beli jadi tengok gambar air jus oren pon jadi kadang haha. Kalau rajin beli lah, tapi tu lah bila dah mengandung ni perangai pelik pelik kadang. Tengok gambar air jus oren pon boleh kan haha

I minum je dulu sis tapi kalau takde beli jus oren twister pon cukup dah but akan tambah air masak lepas tu sebab,macam masam sgat je hehe. I tak tahulah orang lain minum jus oren twister tak tambah air ke kan, kalau i tambah sebab masam sikit hehe

Feel fresh oren lagi saya suka sis dari pati hehe.Sebab feel fresh oren tu ada pulp oren rasa sedap lagi ada pulp dia. Kalau pati rasa macam kosong sikit hehe. Setakat ni pregnant minum tu okay je baby pon sihat tapi taklah minum hari-hari

Saya prefer jus oren yang bancuh sendiri je.. Beli yang kecik oun boleh pakai banyak kali.. Kalau yang jus orang twister tu kandungan gula macam tinggi takut nak ambik... sama macam feel fresh oren tu tapi depends lah mana-mana boleh je

VIP Member

Hi awak. Boleh je nak minum jus oren botol tu but time pregnant saya kurangkan sebab dah ada bahan pengawet kan. Kalau rajin saya blend sendiri awak, kalau tak memang minum jus oren botol je tapi air masak byak sikit kalau pati.